Återblick - min första resa till Danmark

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag läser danska som biämne vid Vasa universitet. År 2015 reste jag (sammans med 7 andra danskstudenter) till Danmark för första gången. Vår engagerad dansklärare organiserade en fyra-dagars-resa till Köpenhamn. Målet av denna resa var att lära känna Danmarks kulturliv och att öva prata danska. Vi ville också stärka den nordiska språkgemenskapen, eftersom vi tycker att det är viktigt att man kan uttrycka sig skriftligt och muntligt på danska.


Vi kunde också vidga våra vyer, eftersom vi fick möjligheten att ta del på en kurs vid Köpenhamn universitet som handlade om retorik. Det var också en bra möjlighet att höra autentiska danska. Vi besökte också Fristaden Christiania (en del av stadsdelen Christianshavn i Köpenhamn). Där mötte vi en Christianiabo som berättade oss många intressanta berättelser om hippi-livet i Christiania. Man kan säga att Christiania är den perfekta platsen för att leva ett alternativt liv.

På kvällarna var jag alltid med mina kompis i stormarknader   för att köpa danska mat (vi hittade världens bästa jordgubbar!) och träna det danska uttalet. Jag tror att danskarna ännu aldrig har hört finlandssvenska, eftersom säljarna ofta frågade oss: Var i Sverige bor ni? ;)

Vi mötte också några av lärarens studiekolleger, besökte Köpenhams rådhus och Roskilde - som ligger i närheten av Köpenhamn.

Tack för den fina resan!

Kommentarer

Populära inlägg