Omstart i Finland

Det hade jag aldrig kunnat drömma om att studera svenska i Finland. Vägen till framgång var däremot inte lätt. För icke-nordbor är det svårt att få en studieplats i ett nordiskt land, eftersom man måste bevisa utmärkta språkkunskaper i svenska, danska eller norska. Jag läste skandinaviska språk vid Wien universitet, men jag visste, att mina språkkunskaper inte räcker för att få en studieplats. 2014 sökte jag för ett Erasmus-stipendium vid Vasa universitet för att lära mig svenska på riktig.

I efterhand kan jag säga, att 2014 blev mitt bästa år i mitt liv, eftersom min omstart lyckades. Finland blev mitt annat hem, eftersom jag lärde känna många underbara människor - mina vänner, som har blivit en viktig del av mitt liv. Jag kunde inte föreställa mig att gå hem tillbaka och att ge upp mitt nytt liv. Därför beslutade jag att söka till Magisterprogrammet i svenska vid Vasa universitet. Jag fick en studieplats och min största dröm blev egentligen sann. 
  
Jag är stolt på, att jag överträffade mig själv även om jag fick återfall i depression. Jag lärde mig, att det alltid löner sig att kämpa för sina drömmer även om man möter svårigheter. Jag ger inte upp, eftersom jag vet, att allt blir bra igen. 

Kommentarer

Populära inlägg