Ska jag sluta blogga?

Min ursprunglig plan var att blogga om min vardag som utländsk studerande i Vasa - egentligen det perfekta nischtemat. Jag tror, att det inte finns så många utländska studenter, som studerar svenska i Finland och bloggar på svenska. Men det blir aldrig som jag tänkt mig. Min blogg handlar nu huvudsakligen om mina depressioner. När jag började blogga, kände jag mig inte så bra. Jag såg ingen annan utväg än att tala öppet om mina känslor. 

Jag känner mig fel på plats i bloggvärlden. Flertalet av bloggarna skriver om positiva saker i liv och jag sprider bara negativa tankar. Jag skrev om mina depressioner och hur jag kände mig, när min bror tog sitt liv. Jag undrar mig nu, hur ni reagerade på mina delvis häftiga inlägg. Det var inte min avsikt att chockera er. Min tanke var att byta tabut kring psykisk ohälsa och uppmuntra samhället att prata mer om detta tema.

Därför övervägar tanken att sluta blogga, eftersom det också är en belastning för mig att befatta mig allar dagar med min depression. Men det skulle innebära, att jag inte mer kan tala öppet om mina känslor och mitt bekymmer. Jag känner mig själv bäst. Jag vet, att jag igen börjar hålla allt inom mig, om jag skulle slutta blogga. För mig är det lättare att skriva än att prata om min sjukdom. Jag kan säga, att min blogg är ett slags terapi. 

En annan tanke är att behålla min blogg och börja skriva mer om min omstart och vardag i Finland. Men jag har tvivel om det fungerar, eftersom temat psykisk ohälsa övervägar. Är det inte bättre att dra ett sträck över min blogg? Eller ska jag fortsätta blogga om mina depressioner? Jag hittar inte svar på mina frågor.

Följ mig gärna på Facebook

Kommentarer

  1. Fortsätt skriva, om det känns bra för dig <3 det är absolut viktigt att minska på fördomarna kring psykisk ohälsa. Jag har också varit väldigt öppen med min depression och burnout, jag tror att det kan hjälpa flera andra att våga tala om sina besvär. Sen kan vi OCKSÅ berätta om positiva saker <3 Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg