Vasa mot rasism

Fotograf: Augustina Jämsä

Jag berättade i ett tidigare inlägg att jag gärna vill engagera mig social. Sedan februari sitter jag i Röda Korsets ungdomsutskott. Vårt syfte är att planera, utveckla och förverkliga ungdomsarbete i Röda Korsets namn. Det var ett bra beslut att bli medlem, eftersom att engagera sig för andra är bland det finaste som det finns.

Denna vecka pågår Röda Korsets kampanjvecka mot rasism och vi medlemar har uppgiften att sprida kampanjen i sociala medier. Därför vill jag gärna ge er några tips hur ni kan stöda oss.

- Vasa mot rasism

På lördag (25. marts 2017, kl. 11-15) förvandlar sig Visit Vaasa-kiosken på torget till Mångfaldskiosken. Kom förbi, drick kaffe med oss och njut av den stämningsfulla musiken! Det finns dessutom en dance-battle mot rasism kl. 12.

- Ta ställning!

Ni har också möjligheten att dela era tankar om rasism på social medier. Använd hashtagarna #minäpäätän #jagbestämmer #idecide och uppmana andra att förhindra diskriminering

#jagbestämmer att säga nej till rasism. Vad bestämmer du?

- Träffpunkten - Främling i Finland, en resa mot acceptans

Hur känns det att bo som främling i Finland? Jag kan varmt rekommendera att komma till Ramiesa Mahdis föreläsning "Främling i Finland, en resa mot acceptans". Ramiesa berättar sin historia om hur det är att börja ett helt nytt liv i ett främmande land. Efter föreläsningen finns det också möjlighet till diskussion.
Anmäl er senast 27.3 via Facebook, inbjudan kan ni hitta här.I fall ni inte har Facebook kan ni också skriva ett mejl till: yvonne.nyberg@folkhalsan.fiKommentarer

Populära inlägg